Защо се докарахме до  третия мандат- можеше вече да имаме

...
Защо се докарахме до  третия мандат- можеше вече да имаме
Коментари Харесай

Даниел Митов: Президенството смята още да управлява с този ход за третия мандат

Защо се докарахме до  третия мандат- можеше към този момент да имаме кабинет с ясни цели и решения за тях, с министър председател равно далечен от всички партии.

Това съобщи на конференция във Варна Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ и депутат от  ГЕРБ/СДС. Той напомни думите на вицепрезидента Илиана Йотова, съгласно които третият мандат ще бъде даден на партия, която да продължи целите на служебния кабинет. „ Да създадем уточнението, че служебният кабинет не може да има цели с изключение на подготовката за избори. В президентството са решили да ръководят дълготрайно, само че от дълго време излязохме от парадигмата, заложена в българската Конституция за метода, по който се ръководи българското общество “, разяснява Даниел Митов. И добави, че в случай че продължим в същата тоналност нищо положително не ни чака. Той уточни, че от Промяната са се отнесли несериозно с втория мандат-с декларация, в която липсват цели браншове, а и не е ясно кой ще я осъществя.  „ В последните седмици станахме очевидци на разкрития към,,Продължаваме смяната “, които неизбежно водят до извода, че това ръководство е заложило многочислени рецесии и е било подвластно на голям брой корупционни практики “ сподели още зам.-председателят на ГЕРБ и напомни свадите с  Джемкорп, с криптобанката Nexo, обвързвана с Продължаваме промяната  и Демократична България. Банка, която е била изгонена от 9 щата в Съединени американски щати, че е упражнявала нерегламентира банкова активност и не се е записала по съответните закони и се говори  за евентуални измами през крипто схеми. Даниел Митов прикани Нестимир Ананиев от Политическа партия да  излезе и да изясни за какво е бил съдружник  с господин Тренчев, шефа на  Nexo? Каква е тази компания „ Автогаз “ със съдружници съветски жители и има ли връзка с Nexo? Той разяснява подозренията, че Nexo e финансирала политически партии  у нас и няма значение дали компанията го е правила, или нейни чиновници като физически лица, които превеждат една й съща сума към един политически индивид.Това не е будна гражданска съвест, а целеустремено финансиране, добави Митов.
Петимата народни представители от ГЕРБ/ Съюз на демократичните сили – Варна  Даниел Митов, Красен Кралев, Славена Точева, Павел Христов и Бранимир Балачев дадоха пространна конференция по отношение на многото политически турбуленции, както я анонсира административният секретар на Политическа партия ГЕРБ Павел Христов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР